Technisch Specialist Hydraulische Aandrijftechniek

Baan gegevens

 • Bedrijf: Tata Steel
 • Plaats: Ijmuiden
 • Plaatsingsdatum: 08-11-2019
 • Werkniveau: HBO
 • Werkervaring: Starter t/m 10 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

Een functie Technisch Specialist voor je eigen installatie, maar dan binnen een specifiek vakgebied en in combinatie met projecten.

Wat ga je doen?

Aandrijftechniek op basis van vloeistof onder druk wordt binnen de warmbandwalserij veel toegepast. Dit varieert van een eenvoudige beweging van een deur grendel tot een volautomatische servo hydraulische walskracht en dikteregeling met een kracht van 3500 ton. Als technisch specialist weet jij hoe het werkt. Als iets niet werkt wil jij weten waarom niet en wat de oplossing is. Herken jij jezelf hierin. Lees dan verder wat je verantwoordelijkheden zijn.

Als Technisch Specialist werk je aan het vergroten van de installatiebeschikbaarheid en betrouwbaarheid van de hydraulische installaties en het mee vorm geven van nieuwe installaties. Hierbij zijn interessante ontwikkelingen zoals machine learning en Internet of Things welke toegepast worden.

In deze functie doe jij vanaf de start ervaring op als technisch specialist. Jij richt je vanuit een middellange termijn scope op het oplossen van onderhoudstechnische problemen op hydraulisch gebied met betrekking tot grote mechanische installaties zoals ovens, voorwalsen, eindwalsen, haspels en ondersteunende systemen voor al deze installaties. Het oplossen van ingewikkelde storingen en het wegnemen van knelpunten in onderhoud en installatiebeschikbaarheid vormt voor jouw een uitdaging. Bij storingen doe jij metingen, analyseert signalen uit de besturingssystemen en overlegt met collega’s. Daarnaast: 

 • Realiseer je verbeteringen op gebied van preventief onderhoud en onderhoudsplannen in het kader van de onderhoudscyclus om de betrouwbaarheid van de installaties verder te vergroten.
 • Ontwikkel jij je als kennisdrager op het gebied van hydrauliek en fungeer je als aanspreekpunt voor jouw collega’s van onderhoud, technisch beheer en productie.
 • Sta jij jouw collega's met raad en daad bij tijdens stilstanden om ervoor te zorgen dat de installaties weer veilig en betrouwbaar kunnen produceren.
 • Zorg jij ervoor dat jouw installaties betrouwbaar zijn en optimaal beschikbaar voor kwalitatief goede productie.
 • Weet jij storingen snel te verhelpen, maar voorkomt deze nog liever en daarom steek je jouw energie graag in preventief onderhoud en til jij dit naar een hoger plan.

Waar jij over 3 jaar staat?
Over 3 jaar ben jij dé specialist op het gebied van hydrauliek binnen de Warmbandwalserij. Van de ontwikkelingen die jij hebt doorgevoerd zie je nog dagelijks in de resultaten en ieder op de werkvloer weet jou te vinden als het gaat om dit specialisme.

Wat deze functie bijzonder maakt?

 • Jij bent verantwoordelijk voor alle installaties op het gebied van hydrauliek. Al deze installaties zijn wel meer dan één kilometer lang!
 • Samen met je team zorg jij voor optimale beschikbaarheid van de complexe installaties.
 • Jij krijgt de ruimte om proactief te kijken naar wat nog beter kan, om het aantal verstoringen en lekkages naar beneden te halen en performance te verhogen.

Voor vrijwel alle productielocaties, op ons 750 ha grote bedrijfsterrein, geldt dat de meeste beweging in de installaties tot stand komt door hydrauliek. Niet alleen de hydrauliek bij Tata Steel is bijzonder, maar ook het werk is bijzonder! Wat je kunt verwachten op het gebied van hydrauliek? https://www.werkzoeken.nl/" target="_blank">Je ziet het in deze video.

Herken jij jezelf hierin?

Om deze veelzijdige functie goed in te kunnen vullen is het belangrijk dat jij bezit over goede communicatieve vaardigheden, daarnaast:

 • Heb je een volwaardig afgeronde hbo-opleiding richting Werktuigbouwkunde.
 • Heb je minimaal vijf jaar ervaring in een technische omgeving en met hydrauliek.
 • Heb jij je diploma VHP behaald of je bent bereid deze te halen.
 • Ben je bij voorkeur bekend met het werken met SAP PM.
 • Weet jij goed samen te werken met collegae in jouw specialisme en andere collega's binnen.
 • Ben je een prettige collega die energie krijgt van teamprestaties.
 • Ben je zelfredzaam en daarom kan je goed omgaan met de vrijheid die jij in je werk krijgt.
 • Durf jij buiten de gebaande paden te denken en vernieuwende ideeën te initiëren.
Wat bieden wij jou?

Eerlijk is eerlijk: als Technisch Specialist Hydrauliek vragen we veel van jou maar hier krijg je ook veel voor terug:

 • Volop doorgroeimogelijkheden, denk hierbij aan het volgen van cursussen en opleidingen en doorgroeien naar een hogere functie.
 • Een salaris dat afhankelijk van opleiding en ervaring is. Dit salaris ligt tussen € 3039,- en € 5139,- bruto o.b.v. een 40-urige werkweek.
 • Naast een variabele winstdeling krijg je een vaste eindejaarsuitkering van 2% en 8% vakantietoeslag.
 • Veel vrije tijd, omdat naast je 26 vakantiedagen en 11,5 ADV dagen ook tijd opbouwt door middel van de flexuren regeling van Tata Steel.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een pensioenvoorziening, tegemoetkoming in je ziektekosten en een onkostenvergoeding.
 • Natuurlijk groeit je salaris bij goed functioneren ieder jaar.
 • Een jaarcontract.
Wat is jouw werkomgeving?

Jouw team:
In deze functie ben jij werkzaam in een team met 2 collega's die als installatiebeheerders gespecialiseerd zijn in hydrauliek en een teamleider. Jullie zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van de aan jouw team toegewezen installatiedelen van de Warmbandwalserij. Daarnaast werk je nauw samen met andere collega's in de fabriek. 
 
Jouw fabriek:
De Warmbandwalserij produceert rollen staal voor voor zowel interne als externe klanten. De Warmbandwalserij bestaat uit meerdere complexe installaties waar wij op een technologisch hoogstaand niveau mee produceren. De plakken staal van de Oxystaalfabriek bewerken we in een hoog productietempo tot een rol dun gewalst staal.

Solliciteren of meer weten?

Word jij enthousiast van een functie met veel diversiteit en vrijheid? Wil jij verantwoordelijk zijn voor een optimale beschikbaarheid van een installatiepark van meer dan één kilometer lang? Solliciteer dan direct, vergeet niet om je motivatiebrief mee te sturen. Als je nog vragen hebt of eerst meer informatie wilt hebben, neem dan contact op met Edwin Reij op telefoonnummer 0251-498912.

Uren

Salaris

Salaris in overleg

Informatie over Tata Steel

Tata Steel
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op Vacaturebank-HBO.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in HBO Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in HBO.
 • Fulltime servicedesk medewerker bij BAM in Eindhoven

  Gisteren geplaatst door YoungCapital

  Wat ga je doen? Voor BAM Bouw en Techniek Regio Zuid (afdeling Beheer en Onderhoud) ben ik op zoek naar een service coördinator op de servicedesk in Eindhoven. In totaal zijn er 90 medewerkers werkzaam voor deze afdeling: 40 medewerkers in de buitendienst, Manager Beheer & Onderhoud, projectleiders, contractbeheerders en 2 medewerkers op de Service Desk als Service Coördinator waarmee jij direct gaat samenwerken.Wie ben jij?Jij bent klantvriendelijk; Jij bent...

  Stad Vacaturebank
 • Adviseur Specialistenteam 'Consumptief Beheer' bij Rabobank in Eindhoven

  Gisteren geplaatst door YoungCapital

  Wat ga je doen? Het specialistenteam 'Consumptief Beheer' bij Rabobank in Eindhoven houdt zich bezig met het beheren van de lenigen van bestaande klanten. Je gaat op uiterst secure wijze het juiste aanbod bepalen voor de klant. Denk hierbij onder andere aan de herstructurering van financieringen of kredieten. Je inventariseert de behoefte van de aanvrager, zijn financiële positie en de daarbij behorende risico's. Een professionele, zorgvuldige werkwijze is hiervoor erg...

  Stad Vacaturebank
 • Adviseur Specialistenteam 'Klanten Worden Bedrijven' bij Rabobank in Eindhoven

  Gisteren geplaatst door YoungCapital

  Wat ga je doen? Het specialistenteam 'Klanten Worden Bedrijven' bij Rabobank in Eindhoven is verantwoordelijk voor de beoordeling van bedrijven die graag klant willen worden van Rabobank. Hier kun je jouw doortastendheid de vrije loop laten en jouw expertise inzetten om een uitgebreid dossier over startende ondernemers op te bouwen. Aan de hand van het door jou opgebouwde dossier besluit jij, samen met jouw directe collega's, of zij een samenwerking met de Rabobank kunnen aangaan. Dus...

  Stad Vacaturebank
 • Zelfstandig Assistent Accountant

  Gisteren geplaatst door ETL Halberg Accountants en Adviseurs B.V.

  Zou jij graag aan de slag willen als Zelfstandig assistent accountant bij ETL Halberg?Jouw rolVoor de functie assistent-accountant voor de samenstelpraktijk ben je met collega’s verantwoordelijk voor o.a. het verwerken van de administraties, het samenstellen van de jaarrekeningen. Na een inwerkperiode zul je al snel zelfstandig klantcontact onderhouden.Wie we zoekenJe bent zelfstandig, flexibel, cliëntgericht (zowel intern als extern), resultaatgericht, servicegevoelig en beschikt over goede...

  Werkzoeken.nl
 • Salesforce Consultant

  Gisteren geplaatst door DPA Nederland B.V.

  Ben jij geïnteresseerd in de nieuwste Cloud technologieën en een gepassioneerde Salesforce Consultant? Ontdek dan eens wat wij je te bieden hebben.Jouw rolDPA GEOS is op zoek naar enthousiaste Salesforce consultants om het team te versterken. Als Salesforce.com consultant kom je ons ondersteunen bij het ontwikkelen van Software as a Service oplossingen, zowel binnen projecten die wij bij klanten uitvoeren alsook bij interne productontwikkeling.  Als Salesforce.com consultant draag je bij aan...

  Werkzoeken.nl

Vacaturebank-HBO.nl - Nieuwe hbo vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe hbo baan of nieuwe collega's? Op de Vacaturebank-HBO.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

Vacaturebank-HBO.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank