Directeur

Baan gegevens

 • Bedrijf: CGK Zwolle
 • Plaats: Zwolle
 • Plaatsingsdatum: 12-01-2021
 • Werkniveau: HBO
 • Werkervaring: 1 - 3 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

Wil jij je inzetten voor een dynamische, bevlogen en groeiende gemeente? Heb jij leidinggevende vaardigheden en ervaring met het inrichten van processen en structuren? Ben je een betrokken christen? Lees dan verder!

Passie, betrokkenheid en eenduidigheid over veelkleurigheid; daar ontbreekt het niet aan bij de groep medewerkers en vrijwilligers die zich wekelijks en dagelijks inzetten binnen de Christelijke Gereformeerde Kerk in Zwolle. De afgelopen jaren is de gemeente gegroeid met honderden nieuwe leden per jaar; een gemeente waar het bruist van plannen en ideeën. Om dit gestructureerd en procesmatig te kunnen managen wordt steeds meer de noodzaak van de functie van een directeur ervaren. Je stuurt negen vaste medewerkers aan en honderden vrijwilligers.

DE ROL
In jouw rol ‘sla je de brug’ tussen de kerkenraad die het beleid vormt en de koers uitzet en de kerkelijk werkers, jongerenwerkers en vrijwilligers die hieraan op creatieve en gepassioneerde wijze uitvoering geven. Voor hen vervul jij een nieuwe rol en daarom zal het nodig zijn enige tijd aan elkaar te wennen. Je zorgt er dan ook voor dat je eerst aansluiting vindt bij alle betrokkenen en draagvlak creëert voor een andere manier van werken. Dit betekent dat je goed luistert, anderen met hun drijfveren en motieven echt wilt leren kennen en daarna pas de lijnen uit gaat zetten met behoud van het goede dat er al is. Je vraagt anderen ook actief mee te denken en bent een voorbeeld als het erom gaat jezelf kwetsbaar op te durven stellen en gebruik te maken van talenten.

Je legt administratieve processen en werkwijzen vast en je zorgt voor implementatie, communicatie en borging. De kerkelijk werkers en vrijwilligers vertalen de plannen van de kerkenraad naar concrete taken. De overkoepelende coördinatie ligt bij jou. Daarbij zul je het ene moment meer bepalend en sturend zijn en in andere gevallen meer ruimte laten voor eigen inbreng en creativiteit. Andersom bundel en overzie je initiatieven die door medewerkers en vrijwilligers worden aangedragen. Jij toetst of deze passen binnen het gestelde beleid, legt voorstellen voor aan de kerkenraad en koppelt terug. Belangrijk bij alle activiteiten is dat jij de kaders (vanuit het door de kerkenraad vastgestelde beleid) bepaalt en bewaakt. Binnen de kaders is volop ruimte om talenten, creativiteit en energie in te zetten.

Je bent elke dag (gedeeltelijk) aanwezig op het Kerkelijk Bureau en op de hoogte van alles wat er speelt. Bij knelpunten spring je in, denk je mee, los je problemen op en stuur je bij. Doorlopend ben je bezig met wat beter kan in communicatie, organisatie, processen en structuren en kom je met concrete voorstellen om dit aan te pakken. Ook coördineer je de werving van vrijwilligers.

Gestelde eisen

 WAT IS VEREIST?
Je staat achter het identiteitsbewijs van de CGK Zwolle;
Je beschikt over een afgeronde HBO+/WO opleiding;
Je hebt leidinggevende ervaring binnen de zakelijke dienstverlening, zorg, onderwijs of aanverwant;
Je hebt er geen bezwaar tegen om regelmatig ’s avonds te werken;
Je bent lid van de CGK Zwolle (of bereid dat te worden).
Persoonskenmerken

Je bent een innemende persoonlijkheid met een hands-on en no-nonsens mentaliteit die gemakkelijk contact maakt. Je bent in staat processen en werkwijzen te doorgronden, te onderzoeken waar het beter kan en dit ook te realiseren. Hiervoor is het nodig dat je stevig in je schoenen staat en beschikt over een gezonde dosis overtuigingskracht. Jouw werkwijze is gestructureerd en nauwkeurig, je kunt goed overzicht houden over de vele onderwerpen waar je mee te maken hebt en weet hierin prioriteiten te stellen.

Communicatief ben je helder en krachtig en in staat je af te stemmen op verschillende gesprekspartners; je weet je op de juiste manier te verhouden tot de kerkenraad en tot medewerkers en vrijwilligers. Anderzijds kun je ook goed luisteren, straal je vertrouwen uit, ben je integer en weet je belangen op de juiste wijze tegen elkaar af te wegen. Je hebt aandacht voor mensen, voelt aan wat er speelt en weet mensen te verbinden.

WERKEN BIJ CGK ZWOLLE
De Christelijke Gereformeerde Kerk Zwolle (CGK Zwolle) is een dynamische, groeiende geloofsgemeenschap geworteld in de gereformeerde traditie met een brede blik op wat er speelt in de wereld van vandaag en een diep verlangen om juist daar tot zegen te zijn. Wij geloven dat de kerk vooral een gemeenschap is van volgelingen van Jezus Christus. Geïnspireerd door Gods Woord en Geest willen we een liefdevolle en bewogen gemeente zijn voor iedereen. Onze gemeente bestaat uit ongeveer 4.500 leden. De meesten daarvan wonen in de stad Zwolle.

Er zijn twee belangrijke vormen waarin we elkaar ontmoeten: in de zondagse vieringen en in de kleine kring. Elke zondag bieden we een gevarieerd aanbod aan diensten. Het hart van de gemeenschap wordt gevormd door individuele kerkleden die elkaar ontmoeten in de kleine kring.

Uren

Informatie over CGK Zwolle

De Christelijke Gereformeerde Kerk Zwolle is een dynamische, groeiende geloofsgemeenschap geworteld in de gereformeerde traditie. Wij geloven dat de kerk een gemeenschap is van volgelingen van Jezus Christus. De gemeente bestaat uit ongeveer 4500 leden. De meeste daarvan wonen in de stad Zwolle.

CGK Zwolle
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op Vacaturebank-HBO.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in HBO Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in HBO.
 • Verpleegkundige F-ACT Centrum

  Vandaag geplaatst door Altrecht

  Wat ga je doen?Als verpleegkundige geef je samen met de behandelaren en het verpleegkundig team vorm aan de psychiatrische behandeling, zowel klinisch als ambulant, van patiënten van de gebiedsteams. Je bent verantwoordelijk voor de continuïteit van zorg en coördineert de behandeling in samenwerking met de behandelaren van het Gebiedsteam. Daarnaast ben je betrokken bij het verder ontwikkelen en vormgeven van de afdeling. Je participeert in het 24-uurrooster.Wat bieden wij jou? Een contract...

  Stichting Altrecht
 • Monitor (CRA) klinisch wetenschappelijk onderzoek

  Vandaag geplaatst door Erasmus MC

  WerkomgevingHet Clinical Trial Center (CTC) ondersteunt Investigator Initiated klinisch wetenschappelijk onderzoek op vele vakgebieden in de breedste zin van het woord. Onderzoekers uit het Erasmus MC, omliggende ziekenhuizen maar ook externe sponsors weten ons te vinden voor professionele onderzoeksondersteuning, waaronder monitoring. Het CTC beschikt over up-to-date kennis, ruime ervaring en is praktisch in de subsidie aanvraag, opzet, uitvoer en coördinatie van mensgebonden klinisch...

 • Recruiter Zorg

  Vandaag geplaatst door Maandag® Breda

  Als Recruiter Zorg bij Maandag® Breda ben je werkzaam in een ambitieus en dynamisch team. Van maandagochtendkoffie tot vrijdagmiddagborrel, elke dag is anders!Samen met de collega's op het vakgebied Zorg ga jij het verschil maken en draag je bij aan de bemiddeling van professionals. Samen bepalen jullie de koers.Je draagt de verantwoordelijk voor de werving van onder andere Verpleegkundigen, Basisartsen en Groepsbegeleiders! Hoe? Door het schrijven van frisse en to-the-point vacatureteksten...

  Stad Vacaturebank
 • Vestigingsmanager FlevoDirect uitzendbureau

  Vandaag geplaatst door FlevoDirect Uitzendbureau

  Welkom vestigingsmanager, ons intercedententeam kan niet wachten om jou te ontmoeten. Want heb je het over betrokken collega’s, dan heb je het over FlevoDirect. Zodra jij als vestigingsmanager door de voordeur van onze vestiging in Lelystad loopt weet je één ding zeker: je komt in een warm bad terecht. Figuurlijk gesproken natuurlijk. Tijdens een uitgebreide inwerkperiode leer je alle ins en outs kennen. Wel zo prettig natuurlijk voordat je hier definitief het stokje overneemt als...

  Stad Vacaturebank
 • Klantcontactcentrum woningcorporatie

  Vandaag geplaatst door Maandag® Einhoven

  Kapotte kranen, geluidsoverlast en huuropzeggingen bekende kost? Onze opdrachtgever in Noord-Brabant en in Limburg is op zoek naar een Medewerker Klantcontactcentrum.Huurders kunnen tegen van alles aan lopen. Dat kan heel vervelend zijn. Jij bent het eerste aanspreekpunt en beseft dat als geen ander. Dus je luistert goed naar het verhaal, vraagt goed door en probeert zo snel mogelijk een oplossing te bieden. Die biedt je zelf waar kan. Zo niet, dan schakel je richting de juiste partijen.De...

  Stad Vacaturebank

Vacaturebank-HBO.nl - Nieuwe hbo vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe hbo baan of nieuwe collega's? Op de Vacaturebank-HBO.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

Vacaturebank-HBO.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank