Mechanical Engineer - R&D AC

Baan gegevens

 • Bedrijf: VMI Group
 • Plaats: Epe
 • Plaatsingsdatum: 09-09-2019
 • Werkniveau: HBO
 • Werkervaring: 3 - 5 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

Als Mechanical Engineer op de afdeling Apexing and Compound Testing (ACT) werk je samen in een multidisciplinair team aan het ontwerpen van het mechanische deel van machines, installaties en of deelsystemen met behulp van CAD en PDM volgens specificaties en werkinstructies.
Het gedeeltelijk samenstellen, respectievelijk aanpassen van het productie documentenpakket en ook het uitvoeren van de diverse berekeningen en analyses ter verificatie en validatie van het ontwerp behoren tot de werkzaamheden.
Daarbij heb je oog voor marktontwikkelingen en technologie en weet die toe te passen in nieuwe oplossingen en producten.

Binnen de projecten ben je het aanspreekpunt voor Productie, Logistiek, Inkoop en Planning en voorziet de afdelingen van de benodigde (ontbrekende) informatie.
Je signaleert mogelijke verbeteringen in de processen en producten en maakt daarvoor verbetervoorstellen.
Daarnaast houd je je bezig met het uitwerken van ontwerpen, een stukje werkvoorbereiding, begeleiding van Productie/klant orders en het organiseren van afnames na montage.
Deze rol is dan ook vrij dynamisch waarbij het je aanspreekt om vaak te overleggen en zaken af te stemmen.

De afdeling
De productgroep Apexing and Compound testing is verantwoordelijk voor het beheer en ook verdere ontwikkeling van Bead Apex machines voor de bandenbouw industrie. Ook zijn een aantal Compound testmachines onderdeel van het portfolio. We ondersteunen andere afdelingen als verkoop en productie en werken samen met andere R&D afdelingen aan projecten.

Gestelde eisen

 
VMI vraagt:
• HBO of WO WTB
• Minimaal 5 jaar werkzaam als Constructeur in de machinebouw;
• Vaardigheid met 2D en 3D CAD (SolidWorks is een pré)
• Vaardigheid met PDM (Profile is een pré)
• Oplossingsgericht en Hands-on
• Zelfstandigheid en enthousiasme
• Accuratesse op detailniveau
• Gedisciplineerd werken met hoog kwaliteitsgevoel
• Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal


Uren

40

Meer informatie

 
VMI biedt:
• Een uitdagende functie met veel ruimte voor eigen initiatief
• Een sterk productenpakket met prima mogelijkheden op de internationale markten
• Een collegiale en professionele werksfeer
• De mogelijkheden om je talenten verder te ontwikkelen in een internationale organisatie
• Ruime opleidingsmogelijkheden
• Prima arbeidsvoorwaarden en een schitterende filevrije woon- en werkomgeving

Geïnteresseerd?
Geïnteresseerd in de vacature Mechanical Engineer? Solliciteer dan direct via de sollicitatie button op deze pagina. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de afdeling HR. Contactpersoon voor deze vacature is Carolina Berkhout, telefoonnummer +31 (0)578-679122.

Informatie over VMI Group

Thinking forward. Dat doen de 1.200 medewerkers van VMI Group dagelijks vanuit één van de 8 vestigingen wereldwijd. We ontwikkelen, produceren, verkopen en installeren machines voor banden, rubber, blik, persoonlijke verzorging en farmacie. Door continue innoveren, hoge kwaliteitsnormen en medewerkers die vooruitdenken, zijn we in een aantal van deze markten wereldwijd marktleider. Do you think forward?

VMI is een dochteronderneming van de TKH Group NV (TKH), het moederbedrijf van een internationaal opererende groep ondernemingen die zich heeft gespecialiseerd in het creëren en leveren van innovatieve systemen en netwerken voor informatie, telecommunicatie, elektrotechniek en industriële productie. Als onderdeel van onze inzet voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), volgt VMI het beleid van TKH. TKH is genoteerd op Euronext Amsterdam als TWEKA.

VMI Group
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op Vacaturebank-HBO.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in HBO Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in HBO.
 • Bouwkundig Gebouwbeheerder

  Vandaag geplaatst door Independent Engineering

  Bouwkundig Gebouwbeheerder gezocht! Wil jij werken bij een organisatie die jaarlijks 25 duizend mensenlevens redt? Wil jij aan de kant van de opdrachtgever zitten? Verantwoordelijk zijn voor de gehele levensloop van de gebouwen en gebouwgebonden installaties ? Wil jij 4 dagen per week werken (36 uur)? Dan zoeken wij jou! Lees snel verder!Voor de hoofdlocatie in Amsterdam wordt je verantwoordelijk voor de gebouwen en de gebouwgebonden installaties. Je geeft je visie op onderhoud en vervanging...

  Independent Recruiters
 • Project Support Engineer

  Vandaag geplaatst door Ecorus

  Om de groei van Ecorus verder vorm te geven, zijn wij voor hen op zoek naar een ambiteuze Project Support Engineer.Als Project Support Engineer speel je een belangrijke rol in de totstandkoming van zonne-energie-projecten. Dit zijn vooral projecten waarbij er vele eengezinswoningen en flatgebouwen van zonnepanelen worden voorzien. Je verzorgt de (elektro-)technische ondersteuning in samenwerking met de Projectleider. Je bent verantwoordelijkheid voor het maken van technische tekeningen en het...

  Independent Recruiters
 • Project Leader Solar Energy

  Vandaag geplaatst door Ecorus

  For Ecorus, a dynamic scale-up company in developing projects with impact in solar energy, we are looking for a Project Leader that is ambitious and has all the technical knowledge! As a Project Leader you play an important role in creating large scale solar energy projects. You are going to be responsible for the design, drawings and calculations of (elektro-)technical installations. To realize these projects in time, you will work intensively with the sales department and execution team....

  Independent Recruiters
 • Service Engineer Maritime

  Vandaag geplaatst door Independent Engineering

  From Rotterdam to Hawaii, from luxuirous yachts to navy used ships, your working area will be different each day which makes your daily tasks fun and diverse. Your daily tasks consists out of the following:Preform repair, maintenance, expand and provide service on electro technical installation and automation techniques;Thinking actively when any obstacles or problems occur;Working on board of ships (which could be located world wide);Responsible for commissioning of on boards systems.As...

  Independent Recruiters
 • Sales Manager

  Vandaag geplaatst door HRM@WORK

  Bedrijfsprofiel Dit bedrijf levert hoogwaardig vakwerk op het gebied van het ontwerpen, bouwen, installeren, besturen en onderhouden van koel- en vriesinstallaties, voorkoelinstallaties, rijpkamers en klimaatkamers. In de AGF, bij grote logistiek dienstverleners, vleesverwerkende bedrijven en bij zaadveredelaars is zij een geziene leverancier. De projecten die zij aanneemt vereisen integrale technische kennis, maatwerk oplossingen en variëren in omvang van €100K tot meer dan...

  HRM@WORK

Vacaturebank-HBO.nl - Nieuwe hbo vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe hbo baan of nieuwe collega's? Op de Vacaturebank-HBO.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

Vacaturebank-HBO.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank