Relatiemanager bijzondere giften

Baan gegevens

 • Bedrijf: Artsen zonder Grenzen
 • Plaats: Amsterdam
 • Plaatsingsdatum: 10-07-2019
 • Werkniveau: HBO
 • Werkervaring: 5 - 10 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract, Tijdelijk contract


Algemene omschrijving

Verschil maken voor mensen in nood, dat is wat Artsen zonder Grenzen wil bereiken. Wij verlenen medische hulp aan mensen die dit hard nodig hebben, maar niet krijgen. Onze eigen hulpverleners bieden deze hulp zelf, ter plaatse. Wij geven onze hulp overal ter wereld aan slachtoffers van oorlogen, epidemieën en rampen, los van ras, geloof of politieke overtuiging.

Naast het geven van directe hulp, maken we onacceptabele situaties wereldkundig en spreken overheden, instanties of sleutelpersonen aan en roepen hen op in actie te komen. Zodat mensen die onrecht wordt aangedaan, de hulp krijgen die ze nodig hebben. Het belang van onafhankelijke noodhulp, toegang tot medicijnen en een humaan Europees vluchtelingenbeleid zijn belangrijke thema’s waarover we ons uitspreken.

Bij Artsen zonder Grenzen (AzG) / Médecins sans Frontières (MSF) zetten wij ons in voor een inclusieve cultuur die de verschillende stemmen van onze medewerkers aanmoedigt en ondersteunt. Onze diversiteit voedt onze innovatie en verbindt ons dichter bij onze begunstigden en de gemeenschappen waarin wij werken. Wij verwelkomen aanvragen van individuen van alle geslachten, leeftijden, seksuele geaardheden, nationaliteiten, rassen, religies, overtuigingen en bekwaamheidsstatus en alle andere diversiteit kenmerken.

De afdeling Communicatie en Fondsenwerving brengt het lot van slachtoffers in humanitaire crises en het werk van Artsen zonder Grenzen onder de aandacht, en creëert draagvlak bij het Nederlandse publiek. Daarnaast zijn wij verantwoordelijk voor het genereren van support binnen de Nederlandse samenleving.

Voor de afdeling Communicatie en Fondsenwerving zoeken wij per direct een:

Relatiemanager bijzondere giften (80%)
Locatie: Amsterdam

Positie

We werken met een geïntegreerde strategie die we met de verschillende teams doorvertalen om onze ambitieuze groeidoelstellingen te realiseren. Deze functie valt binnen het team Relatiemanagement en richt zich op de doelgroepen Major Donors, Foundations en Corporates, met de nadruk op de eerste twee. Met een zeer ervaren en professioneel team relatiemanagers en een solide pool van bestaande major donors, is de basis voor bijzondere giftenwerving bij Artsen zonder Grenzen heel goed. We zien echter nog veel potentie, onder andere in het betrekken van nieuwe netwerken. In dit kader hebben we een aantal strategische prioriteiten gedefinieerd, waaronder het oprichten van een board of advisors. Dit is dus een uitdagende baan voor een ervaren, enthousiaste en ondernemende relatiemanager die van aanpakken weet.

Verantwoordelijkheden
 • Opzetten en uitvoeren van strategie en actieplan ten aanzien van werving, behoud en upgrading van bijzondere giften onder particulieren, stichtingen en bedrijven.
 • Onderhouden en verdiepen van relaties met bestaande major donors om betrokkenheid bij Artsen zonder Grenzen te behouden en vergroten.
 • Opzetten en uitvoeren van verschillende strategische projecten, waaronder het oprichten van een board of advisors.
 • Proactieve opvolging van een groot aantal prospects.
 • Maken van persoonlijke ontwikkelingsplannen voor speciale donateurs (en prospects die nog geen donateur zijn) om beter te voorzien in hun behoeften en hun betrokkenheid te vergroten.
 • Rapporteren, monitoren en evalueren van uitgevoerde activiteiten.
 • Onderhouden van contacten met andere afdelingen binnen Artsen zonder Grenzen die een bijdrage kunnen leveren aan de invulling van de relatie met onze donateurs.
 • Proactief op zoek gaan naar interessante funding mogelijkheden en vervolgens ontwikkelen van projectvoorstellen.

Gestelde eisen

Kandidaat Profiel

 • Wij zoeken een ervaren professional met minimaal HBO werk- en denkniveau
 • met tenminste 5 jaar relatiemanagementervaring in de goede doelensector, bij voorkeur internationale hulp
 • Een representatieve, sociale kameleon: in staat om goed contact te leggen en te kunnen schakelen met zeer uiteenlopende personen met verschillende achtergronden, leeftijden en interesses
 • Je bent in staat om een grote groep relaties te managen
 • Je bent communicatief zeer sterk, zowel mondeling als schriftelijk. Je kunt engagerend vertellen, zowel 1-op-1 als ten overstaan van grote groepen, en je bent sterk aan de telefoon.
 • Je bent een ambitieuze en resultaatgerichte vakman/vrouw. Nimmer verlies je de kwaliteit, ethiek en de relatie op de lange termijn uit het oog
 • Je bent analytisch en zorgvuldig. Je kunt planmatig en zelfstandig werken, maar functioneert ook uitstekend in een team.
 • Uiteraard heb je affiniteit met het werk van Artsen zonder Grenzen.
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in zowel woord als geschrift is essentieel in deze functie.
 • Een relevant netwerk is een pre.

Uren

80%

Meer informatie

Wij bieden

 • Een bruto salaris in schaal 6 van minimum €2, 811 en maximum €4,015 bruto per maand (bij een 40-urige werkweek). Inschaling zal plaatsvinden op basis van relevante werkervaring.
 • Een premievrij pensioen en 30 vakantiedagen (op basis van 40 uur).
 • Een uitdagende baan in een stimulerende, professionele werkomgeving bij een gedreven internationale organisatie.

Informatie en sollicitatie
Voor verdere concrete informatie of gerichte vragen over deze functie kun je contact opnemen met Gerbren Deves (Coördinator Relatiemanagement tel: 06-1926 5766).

Als je geïnteresseerd bent in deze functie, over de kwaliteiten beschikt en denkt te voldoen aan het profiel, dan kun je online solliciteren door te klikken op 'Apply Now'.

De sluitingsdatum voor deze vacature is maandag 18 augustus 2019 

Bedrijfsprofiel

Artsen zonder Grenzen is een onafhankelijke, medische noodhulporganisatie die wereldwijd mensen helpt, ongeacht hun afkomst, religie of politieke overtuiging. Voorop staat het redden van levens en het verlenen van medische hulp aan slachtoffers van rampen, oorlogen en epidemieën. Door eigen teams te sturen (artsen, verpleegkundigen en andere specialisten) kan Artsen zonder Grenzen zo snel en effectief mogelijk handelen. Samen met medewerkers uit de landen zelf, geven zij ter plaatse directe steun aan de bevolking.

In 1999 ontving Artsen zonder Grenzen de Nobelprijs voor de Vrede (meer informatie) voor zowel het medische werk als het optreden als pleitbezorger voor mensen en bevolkingsgroepen in nood.SamenwerkenOns werk zou niet mogelijk zijn zonder de hulp van onze medewerkers uit de landen zelf. Medewerkers vanuit Nederland en de lokale collega's vormen één team: samen helpen we mensen. In 2007 zond Artsen zonder Grenzen 800 medewerkers uit naar 30 landen. De medewerkers die door Artsen zonder Grenzen worden uitgezonden ontvangen een bescheiden salaris. Zij werkten samen met meer dan 5.600 medewerkers uit de projectlanden zelf.

Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op Vacaturebank-HBO.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in HBO Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in HBO.
 • Jurist bezwaar en beroep/handhaving

  Gisteren geplaatst door Maandag® Zwolle

  Voor onze opdrachtgever ben ik op zoek naar een jurist bezwaar en beroep die ook binnenkomende handhavingszaken oppakt. Het gaat om een opdracht voor 24-32 uur per week voor zeer lange periode.De binnenkomende bezwaren zijn voornamelijk gericht tegen Wabo-besluiten, bijvoorbeeld tegen omgevingsvergunningen met afwijking van het bestemmingsplan. Je behandelt deze procedures van binnenkomst tot afhandeling.De handhavingszaken hebben voornamelijk betrekking op Wabo. Alle zaken die de...

  Stad Vacaturebank
 • Adviseur ruimtelijke ontwikkeling (ZZP mogelijk)

  Gisteren geplaatst door Maandag® Zwolle

  Voor deze prachtige gemeente ben ik op zoek naar een adviseur ruimtelijke ordening. Het aantal uren is bespreekbaar en het gaat om een opdracht tot in elk geval eind dit jaar. De vorm is ook bespreekbaar, bijvoorbeeld een overeenkomst enkel voor het project, een (vast) dienstverband of als ZZP'er.Je zult je voornamelijk bezighouden met diverse gebiedsontwikkelingsprojecten. Je bent de rechterhand van de projectleider, je begeleidt ruimtelijke- en bestemmingsplanprocedures en je beantwoordt...

  Stad Vacaturebank
 • Verkeerskundige

  Gisteren geplaatst door Maandag® Zwolle

  Nieuwe leefruimten worden in snel tempo gecreëerd en ook herontwikkeling van stedelijk gebied is hot topic op de gemeente agenda. Als verkeerskundige voor jou ligt er een mooie uitdaging in deze ontwikkelingen, want zonder goede verkeersdoorstroming kunnen deze plannen niet gerealiseerd worden. Er moet goed nagedacht worden hoe de verkeersstromen in de plannen passen om deze zo optimaal mogelijk te kunnen laten functioneren.Jij als verkeerskundige pakt alle verkeerskundige zaken op die bij...

  Stad Vacaturebank
 • Trainee strategie en beleid

  Gisteren geplaatst door Maandag® Zwolle

  De veranderingen in het klimaat maken dat er op een andere manier gekeken moet worden naar de omgeving. De verwachting is dat wij de komende jaren vaker te maken krijgen met weersextremen (hitte, droogte, wateroverlast en overstromingen). Door kwetsbaarheden in beeld te brengen en daar een ambitie aan te verbinden is het mogelijk om toe te werken naar een klimaatbestendige en waterrobuuste omgeving. Deze organisatie werkt in twee werkregio's aan deze opgave. Daarnaast hebben ze een eigen...

  Stad Vacaturebank
 • Jeugdconsulent

  Toegevoegd op 23-08-2019 door Maandag® Utrecht

  Kinderen opvoeden is topsport, sommige ouders hebben daar extra coaching en ondersteuning bij nodig.Jij, als jeugdconsulent, brengt in kaart waar ouders en kinderen extra ondersteuning bij nodig hebben en draagt de juiste hulp aan.Dit doe jij door met de ouders en het kind in gesprek te gaan en te achterhalen waar de hulpvraag ligt. Je wint snel het vertrouwen van het gezin en kan goed schakelen met zorgorganisaties en hulpinstanties. Als jeugdconsulent ben jij de regiehouder voor het gezin...

  Stad Vacaturebank

Vacaturebank-HBO.nl - Nieuwe hbo vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe hbo baan of nieuwe collega's? Op de Vacaturebank-HBO.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

Vacaturebank-HBO.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank