BI Engineer

Baan gegevens

 • Bedrijf: Rabobank
 • Plaats: Utrecht
 • Plaatsingsdatum: 18-05-2018
 • Werkniveau: HBO
 • Werkervaring: Meer dan 10 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

Ben jij de innovatieve, resultaatgerichte BI engineer die bouwt aan de BI omgeving van Rabobank? Lees dan verder!

BI Engineer, 2 FTE
Utrecht, 36 uur per week

De functie

Als BI-engineer richt je je op het realiseren en onderhouden van functionaliteit ten behoeve van het vergaren en distribueren van relevante bedrijfsgegevens en het realiseren van een optimale (BI) informatievoorziening voor de gebruikers binnen Betalingsverkeer en Sparen en de bankkantoren. Dit takenpakket bevat de volgende onderdelen:

 • Het bouwen en testen van de ETL-processen voor het laden van het data warehouse
 • Het bouwen en testen van de diverse componenten binnen de BI-omgeving, zoals dashboards, reports en de self service BI analyse toepassingen
 • Het leveren van de 2e en 3e lijns ondersteuning
Je bent een kei in de materie en adviseert gevraagd en ongevraagd over dit vakgebied. Daarnaast werk je nauw samen met je collega’s in de softwareontwikkelketen, zoals de architecten, consultants en operators

Je bent medeverantwoordelijk voor het beheren van bestaande oplossingen binnen het datawarehouse en de BI-toepassingen. Je initieert vanuit jouw materiedeskundigheid verbeteringen in de uitvoering van de werkzaamheden en adviseert met betrekking tot verbeteringen in richtlijnen, procedures en hulpmiddelen.

Je bent een echte datawarehouse expert en allround BI-er met ruime kennis van en ervaring met dimensional modelling volgens Kimball.

Vanuit het besef dat applicatieontwikkeling meer is dan alleen programmering, is je blikveld niet beperkt tot ontwikkelen. Naast je analytische kennis heb je een T-shape profiel opgebouwd met kennis en ervaring op andere gebieden. Je brengt bestaande processen in kaart en zet ze om naar de nieuwe gedachtegang van DevOps en Continuous Delivery.

Onze afdeling
De afdeling BI Service Center staat voor het actief, tijdig en efficiënt ondersteunen van de Rabobank door middel van het leveren van bruikbare en betrouwbare managementinformatie van betalen- en spaarproducten t.b.v. sturing, besluitvorming en in- en externe verantwoording. Het levert een scala aan producten en diensten aan de interne en externe (eind)klanten. Daarbij hebben we onze producten en diensten ingedeeld in vier sectoren.

Wij zijn verantwoordelijk voor producten en diensten op het gebied van Gegevensmanagement in de context van Betalingsverkeer en Sparen.

Daarnaast houden we ons bezig met alle Datalogistiek aangaande Betalingsverkeer- en Sparendata en zorgen wij er voor dat deze data op een betrouwbare en beveiligde wijze op de juiste plek in de (Rabobank) organisatie terechtkomt.

We zijn eigenaar van het Data warehouse van Betalingsverkeer en Sparen. Hier komen alle relevante gegevens samen, waardoor dit data warehouse een cruciale component is in het BI-landschap als het gaat om verantwoordings- en stuurinformatie.

Alle voorgaande drie sectoren dragen bij aan de concrete Business Solutions die we als BI Service Center aan onze interne en externe (eind)klanten leveren. Denk hierbij aan interactieve dashboards, flexibele “InfoApps” en rapportages waarbij de gebruiker zelf selecties kan maken en opslaan. Ons doel is om het Self Service concept de komende jaren nog verder uit te bouwen zodat we de gebruikers optimaal blijven ondersteunen.

Gestelde eisen

Wij vragen

 • Minimaal een WO of HBO werk- en denkniveau
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een BI-omgeving
 • Uitstekende kennis van relationele databases, SQL, data warehouse principes, -methoden en –technieken
 • Ervaring met bouwen van ETL processen, rapporten en dashboards
 • Een sterk analytisch vermogen en conceptueel sterk
 • Initiatiefrijk en resultaatgerichtheid met een gezonde dosis pragmatiek
 • Communicatief en klantgedreven
 • Gestructureerd kunnen werken en goed kunnen focussen op de uit te voeren taken
 • Je mondelinge en schriftelijke communicatie, zowel in het Nederlands als het Engels, zijn goed
 • Je geeft en ontvangt graag feedback en werkt secuur

Naast de twee Rabobankercompetenties Samenwerken en Klantbelang centraal stellen herken je in jezelf de volgende competenties:
 • Communicatiekracht
 • Innoveren
 • Resultaten realiseren

Wij bieden
Bij ons krijg je de ruimte om jezelf te zijn én te groeien. Bij Rabobank ontwikkel jij je voor nu, morgen en de toekomst. Zo sta jij in je kracht, werk je aan jouw ambities en samen worden we beter. Wij bieden je een maatschappelijk betrokken organisatie met heldere waarden en aandacht voor mens, leren en diversiteit. Zo maken wij het verschil, voor jou, voor ons en onze omgeving. Ruimte voor jou.

Aanvullende informatie
Neem voor vragen over de sollicitatieprocedure contact op met Ronald Gill, recruiter, 06 15 51 35 31.

De vacature staat open tot en met 29 juni 2018

Solliciteren
Ben je geïnteresseerd? Reageer dan via de 'Solliciteer' knop. Je motivatiebrief en CV kun je richten aan Ronald Gill, recruiter. Vermeld altijd het vacaturenummer.

Een individueel assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. We toetsen op basis van de screening procedures die binnen de Rabobank gelden of nieuwe medewerkers voldoende betrouwbaar zijn om werkzaamheden bij de Rabobank te verrichten.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Uren

Zie tekst.

Salaris

Salaris in overleg

Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op Vacaturebank-HBO.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in HBO Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in HBO.
 • Digi-DIV'er

  Gisteren geplaatst door Maandag® Den Haag

  Wil jij bijdragen aan een toegankelijke en klantgerichte lokale overheid? En beschik jij over de nodige digitale kennis en overtuigingskracht? Reageer dan snel!Voor een moderne en vooruitstrevende gemeente in de regio Zuid-Holland ben ik opzoek naar een ambassadeur op het gebied van digitaal document- en archiefbeheer.Deze middelgrote gemeente behoort tot één van de beste Gemeentelijke Dienstverleners van Nederland, opereert op maatschappelijk verantwoorde manier en volgens het Nieuwe Werken....

  Stad Vacaturebank
 • Skilled Servicedesk medewerker

  Gisteren geplaatst door Maandag® Den Haag

  Met jouw vriendelijke en deskundige hulp ben jij de ICT-redder in nood voor 2 mooie gemeenten in het Groene Hart. In deze afwisselende functie voor een middelgrote organisatie werk je binnen een gezellig team.Wat je precies gaat doen is het behandelen van supportaanvragen. Dit doe je niet alleen telefonisch, maar ook digitaal. Tijdens het veelvuldige contact dat je hebt met verschillende collega's van alle hoeken van de organisatie vraag je goed door, geef je uitleg en deel je jouw kennis en...

  Stad Vacaturebank
 • Functioneel Beheerder Online Platform

  Gisteren geplaatst door Slachtofferhulp Nederland, Landelijk kantoor

  Wil je graag werken bij een maatschappelijke organisatie met betrokken collega’s? Lees dan vooral verder! Slachtofferhulp Nederland is voor het hoofdkantoor in Utrecht op zoek naar een Functioneel Beheerder Online platform 32 uur per weekFunctieReleasebeheer, wijzigingenbeheer en gebruiksbeheer, daar draait het om in deze functie.De Functioneel beheerder zorgt voor de ontwikkeling, continuïteit en het optimaal functioneren van de online informatiesystemen, waaronder de website (met...

  Stad Vacaturebank
 • .Net Developer

  Gisteren geplaatst door Gateway

  een zelfstandige IT professional met een eigen kijk op zaken Samenvatting van de rol Bij Gateway is de functie .Net Developer een diverse en uitdagende job. Je bent constant bezig met innovatie en het kijken naar punten van verbetering. Je bent mede verantwoordelijk voor de techniek en bouwt zelfstandig aan de programmatuur. Wij zoeken.... Een zelfstandige en leergierige IT-professional die kwaliteit levert. Je hebt passie voor software en houdt ervan om complexe vraagstukken op te...

 • Sales Consultant

  Gisteren geplaatst door Gateway

  met passie voor software en logistiek Samenvatting van de rol Jij bent een commerciële adviseur met kennis van logistiek. Bij Gateway krijg je de mogelijkheid een innovatief softwarepakket te verkopen. Met jouw prestaties heb je grote impact op de bedrijfsresultaten. Wij zoeken.... Een ervaren Sales Consultant met passie voor logistiek, die succesvol nieuwe klanten aan zich weet te binden. Hbo werk- en denkniveau. Je hebt ervaring in de buitendienst in een soortelijke markt. Je hebt...

Vacaturebank-HBO.nl - Nieuwe hbo vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe hbo baan of nieuwe collega's? Op de Vacaturebank-HBO.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

Vacaturebank-HBO.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank