Social Work Consulent: Ervaringsdeskundigheid

Baan gegevens

 • Bedrijf: Maandag® Rotterdam
 • Plaats: Rotterdam
 • Plaatsingsdatum: 15-01-2022
 • Werkniveau: HBO
 • Werkervaring: 1 - 3 jaar ervaring
 • Dienstverband: Detachering/Interim


Algemene omschrijving

Hoe mooi is het wanneer iemand met specifieke levenservaring dit kan gaan inzetten om het leven van mensen met eenzelfde ervaring te versterken?

Jij als Social Worker Consulent gaat dat mogelijk maken!

Jij gaat mensen met een ontwrichtende levenservaring begeleiden en trainen zodat zij deze ervaring kunnen inzetten als ervaringsdeskundige en hun eigen regie is vergroot.

Dit om hen een opgeleid ervaringswerker te maken die daarna gekoppeld kan worden aan passende activiteiten binnen hun talenten en ervaring.

Denk hierbij aan het geven van trainingen, workshops, individuele gesprekken met hulpvragers op verzoek van samenwerkingspartners in de hulpverlening of de functie van gastheer of gastvrouw.

Hiermee breng jij als Social Worker Consulent mensen bij elkaar die gelijke levenservaringen hebben en daardoor elkaar kunnen versterken.

‘Ervaringsdeskundigen hebben in hun eigen leven leren omgaan met een ontwrichtende situatie of een belastend probleem zoals armoede, trauma, een psychiatrische aandoening, een beperking of een verslaving. Zij weten hoe dat is. Wat zij hierin geleerd hebben, gebruiken zij nu om anderen in een soortgelijk proces te begeleiden. Zij kunnen hun ervaring inzetten op verschillende manieren in verschillende functies en rollen'

Maar daar houd jouw taak als Social Worker Consulent niet op! Je blijft de mensen die jij als ervaringswerker in je pool hebt begeleiden, coachen en deskundigheidsbevordering aan bieden.

Hierdoor vergroot je bijvoorbeeld hun presentatievaardigheden, communicatieve vaardigheden of leer je hoe ze op andere wijzen hun opgedane kennis over kunnen brengen.

Het geven van trainingen en een groepsgewijze aanpak is voor jou als Social Worker Consulent vanzelfsprekend. Daarnaast ga je uit van het principe “wat kan iemand wel?” zonder eventuele angsten / belemmeringen te negeren.


Waar kom je te werken:

De organisatie is een centraal aanspreekpunt voor gemeenten binnen de regio's Drechtsteden, BAR en Alblasserwaard-Vijfheerenlanden voor sociale wijkteams en welzijnsdiensten.

De dienstverlening is sterk lokaal verankerd en draagt bij aan het versterken van de lokale sociale basis door individueel en collectief aanbod. Met een integraal aanbod van dienstverlening draag jij als Social Worker Consulent bij aan de transformatie binnen het sociaal domein. 


Gestelde eisen

Je hebt ervaring in het systematisch begeleiden/koppelen van mensen met een hulpvraag, enbent in staat om gevraagd en ongevraagd te adviseren.

Je bent als Social Worker Consulent in staat om op enthousiaste wijze praktische ondersteuning en begeleiding aan te bieden.

Daarnaast heb jij:

 • Een opleiding op HBO niveau Social Werk of vergelijkbaar (bij voorkeur met ervaringsdeskundigheid)
 • Je hebt ervaring in het systematisch begeleiden/koppelen van mensen met een hulpvraag.
 • Je bent een netwerker die in deze spilfunctie de samenwerking op zoekt voor cliënten met o.a. vrijwilligersorganisaties, buurtwerk en sociale wijkteams.
 • Ervaring in het geven van trainingen.
 • Een duidelijke visie op het gebied van ervaringsdeskundigheid.

Vink jij deze hokjes aan? Dan heb ik voor jou een leuke baan met uitstekende voorwaarden en doorgroeimogelijkheden!

Wat kan ik voor jou betekenen?

Naast dat ik je begeleid tijdens dit project zijn er natuurlijk nog veel meer kansen via Maandag®!

Ik ga graag met jou samen kijken naar waar jouw wensen en ambities liggen, om jouw carrière een frisse boost te geven!Aanbod

Uren

40uur

Salaris

EUR 2500 - EUR 3500, EUR 3500 - EUR 5000

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan direct door op de button te klikken, of neem voor meer informatie contact op met Maandag®: +31 683038215

Bedrijfsprofiel

Wat bieden wij?Je gehele loopbaan word je begeleidSamen met de Maandag® Academy werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en volg je diverse cursussen en trainingen;Vanuit een (vast) dienstverband bij Maandag® kun je werken bij verschillende opdrachtgevers;Een prettig en passend salaris. Je wordt ingeschaald op basis van opleiding en ervaring;Wij vergoeden alle reiskostenvergoeding op basis van €0,19 per kilometer;Uiteraard horen pensioenregeling, vakantiedagen en vakantiegeld ook tot de voorwaarden.Ben jij op zoek naar uitdaging, afwisseling én financiële zekerheid? Druk dan op onderstaande button of bel naar 06-83038215

Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op Vacaturebank-HBO.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in HBO Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in HBO.
 • Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige

  Gisteren geplaatst door Maandag® Enschede

  Je houd van afwisseling en geen enkele dag is hetzelfde. Dat is de reden dat jij Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige wilde worden. Maar je bent nu toe aan een nieuwe uitdaging of meer afwisseling. Dan zoeken wij jou! Bij Maandag® in Enschede hebben we heel veel mogelijkheden voor Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige. Jij als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige kan een hoop kanten op, en waarom zou je kiezen? Wij bieden jou de kans om - eventueel mét de zekerheid van een vast contract -...

  Stad Vacaturebank
 • SPV FACT Team

  Gisteren geplaatst door Maandag® Zwolle

  Ben jij een SPV (Sociaal psychiatrisch verpleegkundige) met een passie voor de forensische psychiatrie? Hou jij van veel afwisseling en zoek je een uitdaging? Voor het FACT team van een opdrachtgever in regio Zwolle zijn wij op zoek naar een Sociaal Psychiatrisch VerpleegkundigeGeen dag is hetzelfde in deze functie! Je start de dagen vaak op locatie, waar je met je collega's je cliënten bespreekt en vanuit jouw expertise een bijdrage levert aan het behandelplan. Ook spreken jullie af wat er...

  Stad Vacaturebank
 • Administratief medewerker bron- en contactonderzoek

  Gisteren geplaatst door Maandag® Zwolle

  Ben jij een accurate en ervaren administratief medewerker? Lees dan snel verder. Als administratief medewerker werk jij voornamelijk op onze hoofdlocatie in Zwolle. Je werkt met een speciaal voor het testen op corona ontwikkeld programma CoronIT. Je beheert de planning voor het testen en draagt er zorg voor dat men de uitslag van de test ontvangt. Daarnaast beheer en verwerk jij de positieve uitslagen van de testen in het daarvoor bestemde programma. Hierdoor schep jij de juiste voorwaarden...

  Stad Vacaturebank
 • Jeugdzorgwerker A - B

  Gisteren geplaatst door Maandag® Zwolle

  Yara (10jr.): “Ik heb last van mijn boosheid, omdat ik niet meer thuis mag wonen en mijn stiefzusje wel". Loop jij niet weg op het moment dat zij denken van wel?Ben jij een gedreven jeugdzorgwerker? Met passie voor kinderen en jongeren die wat extra sturing, geduld en waardering nodig hebben? Dan hebben we voor jou als jeugdzorgwerker een unieke en uitdagende werkplek waar je op een ervaringsgerichte manier bezig bent. Onder andere met het in stand houden en bevorderen van een leefklimaat...

  Stad Vacaturebank
 • Jeugdzorgwerker

  Gisteren geplaatst door Maandag® Zwolle

  Als jeugdzorgwerker begeleidt jij kinderen en jongeren bij een zinvolle tijdsbesteding. Je kunt flexibel worden ingezet op verschillende locaties Deze jongeren ervaren moeilijkheden in hun leven door externe factoren zoals hun thuissituatie maar ook door bijvoorbeeld hun beperkte begaafdheid. Je levert een bijdrage aan het uitvoeren van het behandelplan, je stelt dagelijks een rapportage op waarbij o.a. activiteiten, groepsbeeld, groepssfeer en eigen handelen van de jongere aan de orde komen....

  Stad Vacaturebank

Vacaturebank-HBO.nl - Nieuwe hbo vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe hbo baan of nieuwe collega's? Op de Vacaturebank-HBO.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

Vacaturebank-HBO.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank